GRAPHITE

Benzi Desenate // BD // Comics // Illustratii // Illustration

Una-alta, alea-alea

Tot casă de nebuni, biata Românie! Da’ se văd semne serioase de progres. Iaca:

1. A inceput numărarea gropilor din asfaltul Bucureştiului. Se pare că după recensământ, se va aplica o metodă absolut sigură pentru a le reduce numărul: LE VOR UNI ÎNTRE ELE!

2. Două clanuri Å£igăneÅŸti din BucureÅŸti sunt în război. După ultimele ÅŸtiri oficiale, motivul rivalităţii intre ele este că unul dintre clanuri l-a propus pe Gabriel Liiceanu la “10 pentru România” pentru titlul de cel mai mare filosof român în viaţă, iar celălalt îl preferă pe Andrei PleÅŸu. Surse neoficiale ne-au dezvăluit însă, sub protecÅ£ia anonimatului, că de fapt totul a pornit de la o dispută între ÅŸefii de clan, pe tema “cine ar merita premiul Nobel pentru literatură, Mircea Cărtărescu sau Horia-Roman Patapievici?”

3. Popa, Darwin ÅŸi ministrul EducaÅ£iei: gata, fraÅ£ilor, s-a decis: ereticul Darwin va fi excomunicat din manuale pentru vina de a fi spus că ne tragem din maimuÅ£e (sau o fi din cauza diverselor sensuri ale cuvântului “tragem”?), iar elevii vor învăţa la religie că dacă ai gânduri necurate, bunul Dumnezeu ÃŽnsuÅŸi ÃŽÅŸi suflecă mânecile, pune mâna la treabă ÅŸi îţi face bucata când Å£i-e viaÅ£a mai dragă: îţi trage scara de sub picioare, împinge un camion să te calce, ÅŸi tot aÅŸa.
Toate astea, desigur, cu binecuvântarea candid-iresponsabilă a domnului ministru AdormiÅ£ei, ăla cu cele 15 stele de pe steagul Evropii. Evident, dom’ ministăr nu s-a obosit să cetească ce zice Darwin, că nu de-aia îi plătim benzina maÅŸinii în care doarme pe drum spre slujba în care doarme până-i vine timpul să se culce în maÅŸina care-l duce acasă, la somn. De fapt bunicul nostru, al tuturor, moÅŸ Darwin, nu spune decât că oamenii ÅŸi primatele ar putea avea un strămoÅŸ comun, încă nedescoperit – celebra “missing link”, adică veriga lipsă din lanÅ£ul evolutiv, domnu’ veriga slabă din procesul educativ! Da’ mă rog, daca dom’ ministru, plus niÅŸte popi, s-au simÅ£it insultaÅ£i personal de treaba cu maimuÅ£ele, or fi având ei motivele lor, tot personale. FiÅ£i liniÅŸtiÅ£i, domnule Ministru ÅŸi SfinÅ£iile-voastre, preacinstite feÅ£e! Sigur n-aÅ£i evoluat din maimuÅ£e; mai degrabă aÅ£i involuat din papagali….

Leave a Reply